Peruminen

Jos asiakas peruu ilmoittautumisen

- alle viiden kokoontumiskerran kurssit:

  • ilmoittautuminen perutaan viimeistään 7 vrk ennen kurssin alkua = 0 €
  • tämän jälkeen ennen kurssin alkua = koko kurssimaksu veloitetaan

- muut kurssit:

  • viimeistään 7 vrk ennen kurssin alkua = 0 €
  • tämän jälkeen ennen kurssin alkua = 10 € peruutusmaksu
  • kurssin alettua = koko kurssimaksu veloitetaan

Opettajalle ilmoittaminen, maksamatta jättäminen tai kurssilta pois jääminen ei ole peruutus. Yli neljän kokoontumiskerran poissaolosta tulee ilmoittaa toimistoon ettei menetä kurssipaikkaansa. Myös kurssin lopettamisesta on hyvä ilmoittaa toimistoon. Kurssimaksua ei palauteta.

Kun asiakas peruuttaa kurssin ennen sen alkamista, palauttaa opisto verkossa maksetun kurssimaksun asiakkaan ilmoittamalle pankkitilille yllä mainituin ehdoin. Työnantajan tarjoamalla liikunta- tai kulttuuriedulla maksettua kurssimaksua ei voida palauttaa vaan sen voi käyttää vuoden kuluessa toiseen kurssimaksuun. (Verottajan ohje: Maksuvälinettä ei saa vaihtaa rahaksi eikä sillä maksettaessa saa antaa rahaa takaisin.)

Poikkeuksista maksukäytännöissä päättää opiston rehtori.


Opisto voi peruuttaa kurssin, mikäli kurssille ei ole ilmoittautunut riittävästi opiskelijoita tai muusta erityisestä syystä. Kurssien minimimäärä on pääsääntöisesti 10 opiskelijaa, ellei kurssin yhteydessä ole muuta ilmoitettu.

Jos opisto peruuttaa kurssin
- siitä ilmoitetaan noin 5 vrk ennen kurssin alkua tekstiviestillä ilmoittautuessa annettuun puhelinnumeroon
- verkkopankissa maksetut kurssimaksut palautetaan. Maksun palautusta varten tulee ilmoittaa IBAN-tilinumero opiston toimistoon.
- työnantajan liikunta- ja kulttuuriedut voi käyttää toisen kurssin maksuun, sillä niitä ei voi palauttaa. (Verottajan ohje: Maksuvälinettä ei saa vaihtaa rahaksi eikä sillä maksettaessa saa antaa rahaa takaisin.)