Mäntsälän Kansalaisopisto
Vanha Porvoontie 19 04600 MÄNTSÄLÄ
Puh 040 314 5371 kansalaisopisto'@'mantsala.fi

Opistotalon historia

opisto_1_isoKaunis ja jämerä opistotalo on rakennettu vuonna 1935 silloiseksi kunnantaloksi. Rakennustöiden päästyä vihdoin käyntiin niissä ei vitkasteltu. Rakennus valmistui vajaassa viidessä kuukaudessa, joka ajankohta huomioiden oli loistava saavutus. Rakennuksen on suunnitellut Väinö Siikonen.

 


opisto_2_isoKunnantalona rakennus toimi aina vuoteen 1992 asti, jolloin nykyinen kunnantalo valmistui. Kansalaisopisto sai tilat käyttöönsä vuonna 1996 suoritetun remontin jälkeen. Tiloihin päästiin muuttamaan elokuun toisena viikonloppuna 1996.

 pegasos_pieniHeti eteishallin katossa sisääntulijaa tervehtii helsinkiläisen taiteilijan Hannes Maliston vuonna 1935 maalaama Pegasos "runoratsu", runollisen lennokkuuden vertauskuva.

 
Sisätiloissa, entisen valtuustosalin seinillä on myös muita Hannes Maliston seinämaalauksia.

kassakaappi_pieniKeskikerroksessa oleva arkistoholvi on toiminut aiemmin myös sähkölaitoksen varastona ja mittarikorjaamona. Ja vasta paljon myöhemmin alkuperäisessä tarkoituksessaan. Holvi on vankkaa tekoa, joten paperit ovat olleet ja ovat yhä turvassa. Alakerrassa sijaitseva, lähes vastaavanlainen holvi on toiminut myös putkana.