Mäntsälän Kansalaisopisto
Vanha Porvoontie 19 04600 MÄNTSÄLÄ
Puh 040 314 5371 kansalaisopisto'@'mantsala.fi

Taiteen perusopetus

Kuvataide ja käsityö

Tanssi

Taiteen perusopetus on ensisijaisesti lapsille ja nuorille tarkoitettua tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää opetusta. Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän tarkoituksena on luoda perustaa emotionaaliselle, esteettiselle ja eettiselle kasvulle. Opintojen aikana syntyvä kokemuksellinen suhde taiteeseen luo pohjan taiteiden elinikäiselle harrastamiselle sekä luo edellytyksiä hakeutua oman taiteenalan opintoihin.  

Taiteenalan yleisen oppimäärän opinnot tarjoavat innostavia ja monipuolisia mahdollisuuksia taiteen tekemiseen ja kokemiseen sekä taiteesta nauttimiseen. Oppilaita kannustetaan pohtimaan taiteen merkitystä omassa elämässä sekä vaikuttamaan omaan elinympäristöönsä taiteen keinoin. 

Opetus kehittää ja säilyttää kansallista kulttuuria sekä tukee oppilaan kykyä arvostaa eri kulttuureita ja toimia monikulttuurisessa yhteiskunnassa. Mäntsälän kansalaisopistossa kannustetaan oppilaita käymään erilaisissa taiteen näyttelyissä ja esityksissä sekä vierailemaan paikallisilla työpajoilla. 

Mäntsälän kansalaisopistossa annetaan yleisen oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille kuvataiteessa, käsityössä ja tanssissa. Taiteen perusopetusta järjestetään Mäntsälässä, Pornaisissa ja Pukkilassa. 

Päättötodistuksen saadakseen oppilaan on suoritettava hyväksytysti 300 oppituntia yhteisiä opintoja ja 200 oppituntia teemaopintoja yhteensä laskennallisesti 500 oppituntia. Ennen perusopintoja voi aloittaa varhaisiän opetuksen. Varhaisiän opinnoista ei kerry päättötodistukseen oikeuttavia tunteja. Varhaisiän opintojen jälkeen oppilaalla on mahdollisuus jatkaa yhteisiin opintoihin. 

Taiteen perusopetuksen opetussuunnitelma on käytössä Mäntsälän kansalaisopistossa 1.8.2018 alkaen. Taiteen perusopetuksen opetussuunnitelma löytyy täältä.

Kuvauslupa löytyy täältä.

Opettajalle palautettava lomake, jolla todennetaan taiteen tapahtumassa, näyttelyssä tai esityksessä käynti.

 

Kuvataide ja käsityö

Jatkavien opiskelijoiden tulee vahvistaa opiskelupaikkansa keväällä kansalaisopiston toimistoon puh. 040 314 5371 tai sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Uudet opiskelijat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä vapaille paikoille opinto-ohjelmassa ilmoitettuna päivänä.

Vastuuopettaja: Eija-Sisko Jokinen

Tanssi

Mäntsälän kansalaisopistossa annetaan taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän mukaista opetusta baletissa. Opetus on tavoitteellista, vuosittain etenevää ja suunnitelmallista opiskelua.

Aiemmin opiskelleilla on ensisijainen mahdollisuus jatkaa opintojaan. Jatkavat opiskelijat vahvistavat opiskelupaikkansa keväällä.

Uudet opiskelijat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Vastuuhenkilö: musiikinopettaja Eila Hartikainen

Yleiskirje balettiryhmien vanhemmille löytyy täältä.

Kevätkirje 2019 balettiryhmien vanhemmille löytyy täältä.

Kuvauslupa löytyy täältä.

Opettajalle palautettava lomake, jolla todennetaan taiteen tapahtumassa, näyttelyssä tai esityksessä käynti.