Mäntsälän Kansalaisopisto
Vanha Porvoontie 19 04600 MÄNTSÄLÄ
Puh 040 314 5371 kansalaisopisto'@'mantsala.fi

Opiskelijainfo

Ilmoittautuminen

Todistukset

Vakuutusturva

Ryhmäkoko

Henkilörekisterit

Liikunnan kursseissa huomioitavaaKansi2013netti

Maksaminen

Peruuttaminen

Ohje Netissä ilmoittautumiseen

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumaan pääsee helposti kotisivulta kohdasta Opinto-opas ja Ilmoittautuminen.

Ilmoittautuminen on sitova ja velvoittaa maksamaan kurssimaksun.

Ilmoittaudu hyvissä ajoin, viimeistään viisi arkipäivää ennen kurssin alkua.

Mikäli kurssille on ilmoittauduttava normaalia aikaisemmin, siitä ilmoitetaan kunkin kurssin tiedoissa.

Ilmoittautumisen yhteydessä kurssimaksun voi maksaa heti verkkopankissa, Smartum saldolla, SporttiPassilla tai KulttuuriPassilla.

Mikäli verkkomaksu ohitetaan, on ilmoittautuminen edelleen voimassa.

Ilmoittautumisen yhteydessä tulee antaa henkilötunnus opiskelijan yksilöimistä varten (vakuutusturva). Laskutustiedoiksi tarvitaan ala-ikäisen ilmoittautuessa huoltajan tiedot henkilötunnuksineen. Mikäli ilmoittautujalla ei ole suomalaista henkilötunnusta, on otettava yhteys opiston toimistoon.

Opiskelijat otetaan kursseille ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kursseille ilmoittautuneille ei lähetetä erillistä kutsua. Kurssin peruuntumisesta tai muutoksista ilmoitetaan tekstiviestein. Muistathan ilmoittaa matkapuhelinnumerosi ilmoittautumisen yhteydessä.

Kursseille ei voi ilmoittautua, mikäli opiskelijalla on maksamattomia kurssimaksuja.

Ilmoittautua voi myös opiston toimistossa tai soittamalla numeroon 040 314 5371 tai 040 314 5374.

Tekstiviesteillä, sähköpostilla, postitse tai sosiaalisen median kautta tulleita ilmoittautumisia ei huomioida.

Todistukset

Jokainen opiskelija voi pyynnöstä saada todistuksen opinnoistaan. Todistus maksaa 10 €. Todistukset toimitetaan noin kahdessa viikossa.

Vakuutusturva

Kansalaisopiston opiskelijat on vakuutettu opetuksen aikana sattuvien tapaturmien osalta. Ilmoita tapaturmasta heti opettajalle ja hakeudu lääkäriin. Opiston toimistoon on oltava yhteydessä seuraavana arkipäivänä.

Ryhmäkoko

Kurssille tulee olla pääsääntöisesti kymmenen (10) ilmoittautunutta, jotta se voi alkaa. Jos kurssin minimiopiskelijamäärä poikkeaa tästä, se mainitaan kurssikuvauksen yhteydessä. Jos kurssi peruuntuu, ilmoitamme siitä opiskelijoille tekstiviestillä noin viikkoa ennen kurssin alkua. Muistathan ilmoittaa matkapuhelinnumerosi ilmoittautumisen yhteydessä.

Henkilörekisterit

Ilmoittautumisen yhteydessä kerätään henkilötietoja joita ei luovuteta ulkopuolisille.

Tietoja kerätään opiskelijoiden identifioimiseksi sekä kurssimaksujen laskutusta varten.

"Pääasiallinen toiminta" ja "koulutustausta" -tiedot kysytään Tilastokeskusta varten.

Rekisteriseloste on luettavissa täällä.

Liikunnan kursseissa huomioitavaa

Ota tunneille oma jumppa-alusta. 60 minuutin tunniksi merkittyjen liikunta- ja tanssituntien pituus on n. 55 min ja 90 min tuntien 85 min ryhmien/ohjaajien vaihdosta johtuen.

Muut kuin lapsille ja nuorille suunnatut kurssit ovat suunnattu yli 15-vuotiaille.

Maksaminen

Sähköinen maksaminen

Ilmoittautumisen yhteydessä voit maksaa kurssimaksun heti verkkopankissa, Siirto-palvelulla, Smartum saldolla, SporttiPassilla tai KulttuuriPassilla.

Siirrolla pääsee maksamaan, kun valitsee maksutavakseen Nordean maksupainikkeen ja valitsemalla sieltä Siirto-välilehden. Huom! Nordean-maksupainikkeen kautta toimii myös OP:n ja S-Pankin Siirto.

Liikunta-, kulttuuri-, tyky- ja virikesetelit

Setelit ovat henkilökohtaisia ja ne tulee toimittaa opiston toimistoon ennen laskutusta henkilökohtaisesti 14 vrk sisällä kurssin alkamisesta. Seteleitä ei vastaanoteta ennen kurssin alkamista eikä laskutuksen jälkeen. Setelimaksuja ei palauteta. Mikäli ilmoittautuu kurssille kesken kauden, on sovittava opiston toimiston kanssa setelimaksusta.
Mäntsälän kansalaisopiston kurssien maksuvälineenä käyvät Eazybreakin kulttuuri ja liikunta mobiiliseteli, Smartumin Kulttuuriseteli, Tyky kuntoseteli ja Edenred Virikeseteli. Liikunta- ja tanssikurssien maksuvälineenä käy lisäksi Smartumin Liikuntaseteli.
Maksuseteleillä ei voi maksaa ruoka- ja juomakursseja, materiaalikuluja eikä messumatkoja. Lisätetoja Verohallinnon sivuilta.

Eazybreak-mobiiliseteli

Lataa Eazybreak-sovellus matkapuhelimeesi ja kirjaudu sisään käyttäjätunnuksillasi. Maksettuasi kurssin, laita asiasta tieto opistolle.

Smartum Saldo -verkkomaksu

Smartum Saldolla voi maksaa joko verkossa netti-ilmoittautumisen yhteydessä tai maksun voi tehdä Smartumin virallisessa POLKU-liikuntasovelluksessa.

Tyky Online

Tyky Online -maksusta tulee toimittaa QR koodi Opiston toimistoon 14 vrk sisällä kurssin alkamisesta joko sähköpostilla tai käymällä Opiston toimistossa. Opistolla on Tyky Online –lukija. Laskutuksen jälkeen toimitettuja QR koodeja ei huomioida.

Edenred-kortti (aiemmin Ticket Duo®) sekä mobiilimaksu

Opistolla ei ole kortinlukijaa, mutta maksun voi suorittaa itse Myedenred-sovelluksella tai selainversiossa osoitteessa www.myedenred.fi. Molemmissa löytyy punainen painike, jossa lukee "luo mobiilimaksu".

SporttiPassi ja KulttuuriPassi

SporttiPassilla ja KulttuuriPassilla voi maksaa joko verkossa netti-ilmoittautumisen yhteydessä tai esimerkiksi soittamalla Opiston toimistoon p. 040 314 5374 tai 040 314 5371 viimeistään 14 vrk kuluessa kurssin alkamisesta. Huomioi, että mikäli maksat verkossa, et voi ottaa samaan ostoskoriin muilla maksutavoilla maksettavia kursseja.

Lasku

Opisto lähettää laskun opiskelijan ilmoittamaan osoitteeseen kurssin alkamisen jälkeen, Mahdolliset huomautukset tulee tehdä 14 päivän sisällä laskun päiväyksestä. Maksamattomat kurssimaksut siirtyvät eräpäivän jälkeen perintäyhtiölle. Laskutuksen jälkeen ei ole mahdollista maksaa muilla maksutavoilla.

Maksuihin liittyvissä kysymyksissä saat lisätietoa myös numerosta 040 314 5374.

Kurssin peruuttaminen

Osallistumisen peruuttaminen
Mikäli opiskelija ei pääse osallistumaan kurssille, tulee ilmoittautuminen peruuttaa viimeistään viisi (5) arkipäivää ennen kurssin alkamista opiston toimistoon. Peruuttamisesta veloitamme 10 € käsittelymaksun. Jos ilmoittautuminen on tehty netissä, peruutuksen voi tehdä netin kautta määräajan rajoissa.
Opettajalle ilmoittaminen, maksamatta jättäminen tai kurssilta pois jääminen ei ole peruutus.

Kurssin peruuntuminen
Opisto voi peruuttaa kurssin, mikäli kurssille ei ole ilmoittautunut riittävästi opiskelijoita tai muusta erityisestä syystä. Kurssien minimimäärä on pääsääntöisesti 10 opiskelijaa, ellei kurssin yhteydessä ole muuta ilmoitettu.
Kurssin peruuntumisesta ilmoitetaan noin viikkoa ennen kurssin alkua tekstiviestillä ilmoittautuneille. Muistathan ilmoittaa puhelinnumerosi ilmoittautumisen yhteydessä.

Kurssin keskeyttäminen lukukauden aikana
Yli neljän kokoontumiskerran poissaolosta tulee ilmoittaa toimistoon, ettei menetä kurssipaikkaansa. Myös kurssin lopettamisesta on hyvä ilmoittaa toimistoon. Kurssimaksua ei palauteta!

Maksujen palauttaminen
Mikäli opisto peruuttaa kurssin maksetaan koko kurssimaksu takaisin. Kun asiakas peruuttaa kurssin ajoissa (viimeistään 5 arkipäivää ennen kurssin alkua), palauttaa opisto verkossa maksetun kurssimaksun asiakkaan ilmoittamalle pankkitilille vähennettynä 10 € käsittelymaksulla. Maksun palautusta varten tulee ilmoittaa IBAN-tilinumero opiston toimistoon.

Huomioithan, että liikunta-, kulttuuri-, Tyky- tai virikeseteleillä, Smartum verkkomaksulla, Smartum mobiilimaksulla tai Tyky Onlinellä maksettuja kurssimaksuja ei palauteta. Voit käyttää maksun johonkin toiseen kurssiin.

Poikkeuksista maksukäytännöissä päättää opiston rehtori.

Ohje

Nettiohjeet net


Päivitetty 6.6.2017